Ajankohtaista
Etusivu
Toimisto avoinna
Tarinoita
Liity jäseneksi
Jäsenedut
Yhteystiedot
Linkit
Galleria
Palaute

Etäryhmät - OmaHäme

Sosialinen med. Päivitys 6.4.2024
© Hämeenlinnan seudun  Diabetesyhdistys ry  2014 - 2024Tarinoita


OLITKO SIELLÄ SILLOIN, KUN....

Hämeenlinnan Kaupungin teatteri, se vanha, siinä lyseon kulmalla, esitti Leena Härmän menestys näytelmää VIRTASET ja LAHTISET. Näytelmän oli ohjannut silloinen teatterinjohtaja Lauri Leino. Lavastuksen suunnitteli Leo Lehto, vieraileva lavastaja. Näytelmä oli sijoitettu Hämeenlinnaan ja lavastus oli omakotitalon olohuone näkymä, herrain asevelikylästä, Aulangon kupeesta. Olohuoneen maisemaikkunasta näkyi rautatiesilta, kaupungin puistoa vasten. Sinistä muovikelmua oli sijoitettu sillan alle markkeeraamaan vettä. Lavastus oli tyylikäs paremman perheen koti.
Näytelmä kertoi nousukasmaisista perheistä ja heidän keskeisistä kisailuistaan sanan voimalla. Yleisön saapuessa katsomoon oli esirippu auki ja näyttämönäkymä oli katsojien ihailtavana.

Näytelmä oli mennyt jo useita kertoja, kun se tapahtui. Katsomossa oli jo jonkunverran yleisöä, kun yht' äkkiä näyttämölle astui tummaan pukeutunut mieshenkilö. Vanhan teatterin KUMMITUS !
P R

Jatkoa, teatterin kummitukseen ...
Se kulki vetten päällä, pysähtyen rautasillan pieleen. Silta oli tätä polven korkeudelle. Olevainen katseli ympärilleen kääntyi ja palasi takaisin kulissin taakse.

Vanhan teatteri, oli vanha hirsirakenteinen rakennus. Ahtaus oli tosiaan vaikea vastustaja. Nyt ken haluaa pitää kummitustarusta, niin älköön jatkako lukemista.

Kaupunginteatteriin oli määrätty paloturvallisuuden vuoksi jokaiseen näytökseen turvamies ja teatteri oli tehnyt sopimuksen Hämeenlinnan VPK :n kanssa turvamiehestä. VPK:n toimesta tuli jokaiseen näytökseen paloformuun pukeutunut iäkkäämmän puoleinen henkilö. Tultuaan hän tarkasti näyttämön paloesiripun, veivin ja kulkutiet jne. Niin nytkin Virtaset ja Lahtiset näytelmän ollessa alkamassa, ei kukaan ollut huomannut sanoa hänelle, että esirippu on auki ja tullut yleisö näki näyttämölle, mitä siellä tapatui. KUMMITUS suli näin turvallisuutta valvovaksi VPK: laiseksi turvamieheksi.
Uskoo ken tahtoo..
P R
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Hämeenlinnan seudun  Diabetesyhdistys ry  2014 - 2024